A fülöpi diákok a télre való felkészülést figyelembe véve fokozottabban odafigyelnek a vitaminbevitelre, ezért a nevelőikkel és szüleikkel összefogva pástétomkészítő délutánt szerveztek. A kezdeményezést a H-B Megyei Önkormányzat is támogatta.

Munkájuk során húsz féle pástétom született, melyekhez szőlő, kivi, alma, körte, banán, narancs és földi cseresznye gyümölcsök is az asztalra kerültek. A vitaminbombák díszítéséhez paradicsomot, paprikát, aszalt gyümölcsöt használtak. A C-vitamin fő forrása fellelhető volt több készítményben. Minden osztály több féle eledellel készült.

Tojáspástétomok, hering saláta, padlizsán krémek, aszaltszilvás májpástétomok, lenmagos túró, tonhal pástétom, almás-körtés csirkemell volt megkóstolható minden résztvevőnek. A rendezvényen a község védőnője és szakápolója vérnyomást és vércukrot mért a gyerekeknek és a felnőtteknek, ezzel és tanácsaikkal is segítve az egészséges életmódot és egészséges táplálkozást.

 

Minden osztály az ízléses terítésre, a tálalásra is nagy hangsúlyt fektetett. Végül mindenki voksolhatott az általa legjobb ízű készítményre.

 

A résztvevők ajándékot és receptgyűjteményt kaptak. A jó hangulatú délutánon a község polgármestere is köszöntötte a jelenlévőket és méltatta a gyerekek kreatív munkáját, majd részt vett a szűrővizsgálatokon is.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Képek

2024. március 28., csütörtök
Köszöntjük Hajnalka olvasóinkat!
Holnap Gedeon, Johanna napja lesz.
Facebook
Hírlevél