joomla templates top joomla templates template joomla

Fülöpi futballtavasz

A 2018 – 2019-es megyei III. osztályú bajnokság őszi idényét az 5. helyen zártuk 19 megszerzett ponttal. A tavaszi szezonra az volt a tervünk, hogy ezt a pozíciót megőrizzük, esetleg egy picit előrelépjünk. A játékoskeretben nagy mozgások nem voltak, ezért célkitűzésünk reálisnak tűnhetett.

A tavaszi idény első két mérkőzését sikerült magabiztosan lehozni, de ezután két olyan meccsen szenvedtünk vereséget, amelyeken kicsit nagyobb odafigyeléssel fordított eredmény is születhetett volna. A következő 5 játéknapon újabb sikerek következtek, és különösen büszkék lehettünk a csapatra, hiszen a győzelmek mellé jó játék is párosult. Az utolsó 4 összecsapás felemásra sikerült, a 2 nyertes meccs mellé 2 vesztes derbit is elkönyvelhettünk. A bajnokságot végül a 4. helyen zártuk,  összességében 14 győzelem, 1 döntetlen, és 7 vereség került a nevünk mellé a tabellán, ami 43 pontot jelentett a Fülöp Sportegyesületnek. 4 mérkőzésünk eredményét törölték, mert a nagyhegyesi csapat versenyen kívül indult, Hajdúszovát együttesét pedig kizárták, így végül 12 gárda teljesítményét vették figyelembe ebben a mezőnyben.

Az elért helyezéssel elégedettek lehetünk, hiszen 1 éves kihagyás után kerültünk vissza a megyei bajnokság „vérkeringésébe”, s Sándor László edző irányításával szinte teljesen új csapatot kellett építenünk. A következő idényben szeretnénk egy kicsit erősíteni, s esetlegesen még jobb pozíciót elérni a tabellán, amihez persze a többi együttesnek is lesz „egy-két szava”, de ez természetes, mindenki a legjobb eredményt akarja elérni. Ha az akarás és a küzdelem fogja jellemezni játékunkat, annak előbb-utóbb a pontszámokban is mutatkoznia kell. 29 igazolt játékosunk volt a tavaszi szezonban, ennek ellenére akadt olyan mérkőzésünk, ahol csak 12-13 labdarúgó állt a rendelkezésünkre, de olyan focistánk is le volt igazolva, aki egyszer sem jelent meg meccseinken. Ezen mindenképpen változtatni kell a jövőben.

Nagyon szépen köszönjük Hutóczki Péter polgármester úrnak és Fülöp Község Önkormányzatának a támogatást és a segítséget, hiszen minden feltételt biztosítottak a bajnokságban való szereplésünkhöz, és a jövőben is pártfogolni fognak minket. Hálásak vagyunk Bányai Imre és Jekk Gergő elnökségi tagoknak, Sándor László edzőnek, a játékosainknak, Sóvári György és Csák Pál pályagondnokoknak, a Sörkert Kft-nek, és mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárult csapatunk sikeres szerepléséhez. Külön köszönet jár szurkolóinknak, különösen a B-középnek, azt hiszem, ebben a mezőnyben ilyen buzdítással, és ennyi látványelemmel csak a fülöpiek meccsein találkozhattunk.

Hajrá Fülöp!