joomla templates top joomla templates template joomla

Rotyogó padlutka – Újabb televíziós felvétel Fülöpön

2017 októberében Fülöpön járt a Vajtó Produkció vezetője, Vajtó László, aki kollégájával együtt szeretett településünkön forgatott, lefilmezve községünk legszebb pontjait, s bemutatva néhány vállalkozást és a művészeti csoportokat. Ez év november 19-én visszatértek hozzánk, hogy a Vajtó és a világ című útifilm-sorozat rólunk szóló részét befejezzék, és hamarosan a nagyközönség is láthatja a műsort.

A filmesek a Művelődési Ház kültéri kemencéjénél helyezték el kameráikat, és Hutóczki Imre helyi önkormányzati képviselő mutatta be a padlutka elkészítésének a módját. Ezt a tormaleveles ételt falugondnokunk nagy rutinnal és magabiztossággal „vitelezte ki”, s a főzés közben különböző régi történetek, anekdoták mesélésére is volt idő. Az edényből nem lett kisajnálva a hozzávaló, a húson kívül bőven kerültek bele a konyhakert növényeiből is, és a fűszerek, ízesítők sem hiányoztak az ételből, na és természetesen a tormalevél nélkül elképzelhetetlen lett volna ez a finomság. A speciális főzőeszköznek köszönhetően a padlutka sokkal hamarabb megfőtt az átlagosnál, így a kóstolás örömeire sem kellett sokat várni. Az étek illatai sem hagytak maguk után kívánnivalót, de az íze egyenesen fönséges volt, talán Mátyás király sem evett ilyen egyszerű, mégis kiváló ínyencséget a reneszánsz lakomákon. Ha a kamerák beszélni tudnának, talán versbe foglalták volna a látottakat. Vajtó László műsorvezető és kollégája is elégedett volt a végeredménnyel, nagyon ízlett nekik a fülöpi padlutka.

Legutolsó információink szerint 2019. december 1-jén délelőtt 10 órakor a D1 TV-én, 21 órától pedig a Hatoscsatornán lesz lehetőség megtekinteni a Vajtó és a világ Fülöpről és  Nyírábrányról szóló műsorát, december 5-én, csütörtökön délelőtt 11 órakor a PAX TV-én is látható lesz az adás. Reméljük, sokan fognak majd a televíziók előtt ülni, s nézni a településünkről és szomszéd községünkről szóló útifilmet, s ígéretet kaptunk rá, hogy közösségi oldalunkon is elérhetővé tehetjük majd a produkciót. Köszönjük szépen Vajtó Lászlónak és kollégájának, az érintett televízióknak, hogy széles nyilvánosságot biztosítanak kicsiny falunk megismertetéséhez.