joomla templates top joomla templates template joomla

Iskolai gyermeknap

Különleges nappal zárult ez a tanév a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolában. Az utolsó tanítási napon pedagógusok, szülők, és diákok közösen, jó hangulatban, és remélhetőleg maradandó élményekkel fejezték be az idei tanévet.

Ezen a rendhagyó napon sem feledkeztünk meg arról, hogy tanévzáró mise keretében hálát adjunk azért az erőért, kitartásért és türelemért, melynek segítségével ismét magunk mögött tudhatunk egy eredményes tanítási évet. A római katolikus templomban megtartott reggeli szertartás után a nevelők és a tanulók közösen elsétáltak a sportpályára, ahol már a szülők által előkészített bográcsokban finomabbnál finomabb ételek készültek. A pálya perceken belül megtelt hangos nevetéssel, jókedvvel, vidámsággal. A gyereknapi vigadalomból az óvodások is kivették a részüket, akik meglátogatták a nagyokat, és megtapasztalták miért is jó iskolásnak lenni, főleg az utolsó tanítási napon.

A gyerekek az előzetes tájékoztatás során megismert ügyességi pályákat keresték fel sorban, egymás után. Az állomásokon összesen hétféle tevékenységben próbálhatták ki magukat és vezethették le energiájukat a nebulók, többek között: sorverseny léggömbbel, tekebábok elborítása fejjel, pingpong labda átfújása a poharak tetején, vízhordás csapatban.

Délután sem maradtak el a szórakoztató tevékenységek, a kisebb gyerekek örömmel vették birtokba az immár évek óta töretlen népszerűségnek örvendő ugrálóvárat és óriás csúszdát, a nagyobbak pedig a focipályán villogtatták meg tudásukat. Aki maradandó emléket akart, az készíthetett karkötőt szívószálból, vagy papírsárkányt.

A gyerekek mosolya, nevetése, jókedve arról árulkodott, hogy aki akarta, jól érezte magát, ugyanakkor kellemes és boldog élményekkel lettünk gazdagabbak mindannyian.

Mindenkinek jó pihenést kívánunk!

Mercs Róbertné