joomla templates top joomla templates template joomla

Ballagás a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolában

2019. június 15-én, szombaton 13 diák számára véget ért egy korszak, és egyúttal új időszámítás kezdődött az életükben. Az elmúlt évekért hálát mondtak Istennek, és kérték a segítségét az előttük álló feladatokhoz, ezért a ballagás a római katolikus templomban kezdődött.

Eiben Tamás plébániai kormányzó atya áldása után közösen, énekelve vonultak át az iskola tornatermébe.

A 7. évfolyamos Horváth Mária felkonferálása után osztálytársa, Ötvös Emese szavalt, majd Popovics Ferencné igazgatónő mondott ünnepi beszédet. Iskolánk vezetőjétől nem egy „szokványos elköszönést” hallhattunk, hanem az együtt átélt élményeket interaktív módon, a ballagó diákokkal együtt szinte újra "megtárgyalták". Az egyik ilyen sztoriban a kora reggeli nagy sakkjátszmák alatt történt egyszer, hogy a becsengetésig nem sikerült befejezni a partit, ezért a diákok azt mondták, jó, fényképezzük le a táblát, és holnap majd innen folytatjuk. Igazgatónő végül kézfogással búcsúzott el a 8. osztályos diákoktól. Ezt követően Nagy Zsófia versmondása után Hutóczki Balázs köszönt el a tanároktól, és diáktársaktól, és köszönte meg az elmúlt éveket, majd az osztály tagjai virágokkal és ajándékokkal lepték meg a nevelő testület tagjait. A 7. osztályosok nevében Szilágyi Ádám köszönt el ballagóinktól. A búcsúzó évfolyam tanulói természetesen egy virágcsokorral a szülőknek is megköszönték a sok szeretetet.

Gali Bence szavalata után Hutóczki Péter polgármester úr ünnepi beszéde elején megjegyezte, tényleg rendkívüli volt ez az osztály, hiszen az időjárás is melegrekorddal „tisztelgett” előttük. Niziolék Emese osztályfőnöknek ez volt az első osztálya, s bizony a kezei alatt tovább formálódott ez a nagyszerű közösség. Községünk vezetője kiemelte, ebben a mai rohanó világban nehéz emberhez méltónak maradni, de ezen osztály tagjaiban van képesség ahhoz, hogy tudjanak mosolyogni szelfi nélkül, és tudjanak szeretni feltétel nélkül. Vannak nálunk nagyobb települések, ahol valószínűleg nagyobb létszámban is ballagnak, de mi erre a 13 személyre vagyunk most büszkék. Polgármester úr nem búcsúzni jött ide, hiszen ez a közösség eddig is aktívan tevékenykedett a fülöpiek életében, melyre a továbbiakban is számítunk, és természetesen az osztály tagjai is számíthatnak ránk.

Az ünnepi beszéd után községünk vezetője, Fülöp Község Önkormányzata és a Szülöi Munkaközösség képviselői köszöntek el ballagóinktól. Ezt követően különböző jutalmak kiosztására került sor. A településünk önkormányzata által már hagyományosan felajánlott kerékpárt idén Horváth Mária 7. osztályos tanuló vehette át teljesen megérdemelten, mert tanulmányi eredményeiben és közösségért való tevékenykedésben is sokat lépett előre. A ballagás végén Gali Bence 8. osztályos tanuló ünnepélyes keretek között adta át iskolánk zászlóját Szilágyi Ádám 7. osztályos diáknak.

Végleg kicsengettek, tanulóként már nem kell ide visszajönni. Nem tudjuk, hogy a tornateremből kiballagva mit érezhettek volt általános iskolásaink, s talán kissé homályos szemekkel könnyeiket visszatartva még a friss, megható élmény hatása alatt voltak. Mi fülöpiek tudjuk, bátran el lehet őket engedni, hisz a Gondviselő megadta nekik a képességet, amivel embertársaikkal együtt építeni tudják a közösségünket.

Kedves 8. osztály! Kedves Czibere Balázs, Fagyal Bernadett, Gali Bence, Győri Amanda, Harangi Zsanett, Hutóczki Balázs Tamás, Kiss Anna, Magyar Mónika, Marádi Dominik László, Mikle Krisztián, Nagy Zsófia, Ötvös Zsófia, Puskás Elvira! Kívánjuk, hogy a jó Isten vigyázza minden további lépéseteket, és adjon erőt terveitek megvalósításához!