joomla templates top joomla templates template joomla

Karácsony Kupa 2018

Fülöpön régi hagyománya van a karácsonyi időszakban a helyi iskola tornatermében megtartott futballtornának, de tavaly sajnos különböző okok miatt elmaradt ez a rendezvény.

Idén Fülöp Gyulával közösen elhatároztuk, hogy megszervezzük a Karácsony Kupát, hiszen az évnek ezen szakaszában a távolban dolgozók is hazatérnek, így igazi családias hangulatban érezhetjük magunkat az iskola falai között.

Már novemberben meghirdettük a tornát, melyet eredetileg 8 csapat részvételével terveztünk, de olyan nagy volt az érdeklődés, hogy 12 gárda nevezését fogadtuk el, és két hatos csoportba osztottuk azokat.

December 22-én, szombaton elérkezett a nagy nap, és reggel fél 9-kor megkezdődtek a küzdelmek az A jelű csoportban. A 6 csapatból 4-en folytathatták a tornát a negyeddöntőkben, ezért nagy csatákat láthattunk délelőtt, csakúgy, mint a kora délután játszó B csoport mérkőzései alatt is. A mai nap folyamán a Sörkert és Lászlófalvi Éva ügyvezető felajánlása által elkészített babgulyás nemcsak finom volt, hanem igazi „megújuló energiaforrást” biztosított a már fáradó, vagy éppen még a játékot elkezdő focisták számára. A negyeddöntők, elődöntők, és a helyosztók óriási izgalmakat tartogattak, melynek során volt olyan meccs is, ahol az 5 perces hosszabbítás sem volt elegendő egyik fél győzelméhez, ezért félpályás üres kapura rúgások döntöttek a továbbjutás sorsáról. A Karácsony Kupát végül a minden mérkőzését megnyerő, magabiztosan játszó Jekk Gergő által vezetett csapat nyerte az Usztics István irányította gárda előtt. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára a Hamza Tamás által dirigált csapat állhatott fel. Úgy gondolom, a mai napon minden résztvevő győztesnek érezhette magát, hiszen a torna igazi családias hangulatban zajlott le, jól érezte magát mindenki. Az esemény rangját jelzi, hogy Svájcból és Kanadából az ünnepekre hazatérő barátaink is sportoltak, és velünk töltötték ezt a napot.

Köszönjük szépen a felajánlásokat Hutóczki Péter polgármester úrnak, a helyi önkormányzatnak, a csapatoknak és a Sörkertnek, akik hozzájárulásukkal is sokat segítettek a torna színvonalas lebonyolításában. Köszönjük szépen Popovics Ferencnének, a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola igazgatónőjének a lehetőséget a tornaterem használatára, Popovics Dánielnek pedig a rendezésben való sok segítséget. Hálásak vagyunk Bányai Imrének és Fülöp Gyulának a szervezésben való munkájáért, és köszönet illet minden résztvevőt, hogy szebbé varázsoltuk egymás napját, és jól éreztük magunkat. Nemes és sportszerű küzdelem volt! Jövő tavasszal, 2019. március 15-én szeretnénk megszervezni szeretett barátunk, Sándor Tamás emlékére egy teremtornát, mely hagyományteremtő szándékkal, minden esztendőben megrendezésre kerülne!

 Török Tamás