joomla templates top joomla templates template joomla
Üdvözöljük honlapunkon!
Nyírábrányi Közös Önkormányzati Hivatal Fülöpi Kirendeltsége

Cím: 4266 Fülöp, Arany János u. 19. Telefon: (52) 208-491 e-mail: fulop.polgarmester@gmail.com

Orvosi rendelő

Cím: 4266 Fülöp, Arany János u. 15. Telefon: (52) 208-482

Fülöpi Általános Iskola

Cím: 4266 Fülöp, Kossuth Lajos u. 30. Tel.: 06(52) 596 - 038 Tel./Fax: 06 (52) 209 - 062 E-mail: fulopialt@freemail.hu

Fülöpi Óvoda

Cím: 4266 Fülöp, Óvoda u. 1. Tel: 52/208-483 Email: fulopiovoda@vipmail.hu.

Görög katolikus templom
Római katolikus templom
Református imaház
Bánházi kápolna
Bánházi tájház
Községi sportpálya

A csillagszemű juhász

2018. május 24-én a Méliusz Juhász Péter Könyvtár támogatásának köszönhetően az Ákom-Bákom Bábcsoport szerepelt községünk művelődési házában.

A művészek ezúttal a közismert Csillagszemű juhász című mesét hozták el településünkre. A délelőtt 11 órakor kezdődő előadásra a nagyterem teljesen megtelt, és a gyermekek kíváncsian várták a produkció kezdetét.

A történet azzal kezdődött, hogy a király bizony igen gyakran eltüsszentette magát (ami a kilátogató ifjúság számára nagy derűséget okozott), és elrendelte, hogy minden hapcizása alkalmából jó egészséget kívánjanak neki. A makacs juhász a hirdetésnek annak ellenére nem tett eleget, hogy a királykisasszony igencsak megtetszett a számára. Az ország vezetője ezért tömlöcbe csukatta, ahol először a bagoly, majd az éhes medve sem okozott kárt neki, hiszen furulyájával táncra perdítette és megszelídítette ezen vadállatokat. Amikor pedig a kaszás kútba akarták dobni, átverte a katonát, és csak a gubáját vetették a feneketlen mélységbe.

A király látván, hogy a csillagszemű juhásszal nem tud elbánni, felajánlotta legszebb kincseit, az ezüst erdőt, a gyémánt tavat, és az arany palotát, de a csökönyös juhász csak a királykisasszony kezét volt hajlandó elfogadni. Az uralkodó nem tudott mit tenni, hát neki adta legféltettebb gyöngyszemét, a leányát, s mikor újra tüsszentett, a csillagszemű juhász oly sokszor jó egészséget kívánt a királynak, hogy inkább országát is odaadta, csak hagyja már abba a folyamatos, idegesítő jellegű kedves szavak ismételgetését. Hát bizony a juhászból állítólag jó király lett, és a nép örömmel fogadta őt, bármerre is járt országában.

A gyermekeknek nagyon tetszett a bábcsoport előadása, és jókedvűen hallgatták és nézték a humoros jelenetekben is bővelkedő történetet. Köszönjük szépen a művészeknek és a Méliusz Juhász Péter Könyvtárnak a lehetőséget, reméljük, találkozunk még újabb kedves bábszínházas mesékkel a Művelődési Ház falai között, és ismét jól szórakozunk egymás társaságában.