joomla templates top joomla templates template joomla

Vranyecz Artúr színművész látogatása a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolában

2018. április 27-én, pénteken a Méliusz Juhász Péter Könyvtárnak köszönhetően Vranyecz Artúr, a debreceni Csokonai Nemzeti Színház színművésze látogatott el a fülöpi Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskolába.

Az előadó már tavaly októberben is járt településünkön, hiszen a KönyvtárMozi keretében levetített Csutak és a szürke ló című Várkonyi Zoltán rendezte filmet együtt elemezte az akkor jelenlévő diákokkal a helyi bibliotékában. A mai napon a hatodik és hetedik osztályos tanulók személyiségét formálgatta drámajátékokkal.

A művész úr különböző módszerekkel próbálta gazdagítani  ezt a közösséget, és az egymástól eltérő játékok révén mindannyian élményekben gazdagodva tökéletesítették különféle képességeiket. Elsőként az egyik diák elkezdett egy mondatot, és a mellette lévő társának a de kötőszóval kellet folytatnia és befejezni azt. A következő játékban a halandzsa szavakkal beszélő tanuló gondolatait megkísérelte megfejteni a másik iskolás. Ezen kívül szerepelt a programban képzeletbeli labdadobálás, kapujáték, és sok más odafigyelést igénylő foglalkozás.

A színművész ezekkel a játékokkal próbálta a tanulók önmegismerését, önálló alkotóképességét, közösségért való tevékenységét, a beszédkészség tisztaságát, és az egymásra való odafigyelést erősíteni és fejleszteni. A diákok szinte észre sem vették az idő múlását, olyan gyorsan elröppent ez a körülbelül másfél óra. Köszönjük szépen Vranyecz Artúr előadóművésznek a mai játékos délelőttöt, és reméljük, hogy még többször el fog látogatni hozzánk, és segíti majd iskolásaink személyiségeit és közösségét tovább gazdagítani.