joomla templates top joomla templates template joomla
Üdvözöljük honlapunkon!
Nyírábrányi Közös Önkormányzati Hivatal Fülöpi Kirendeltsége

Cím: 4266 Fülöp, Arany János u. 19. Telefon: (52) 208-491 e-mail: fulop.polgarmester@gmail.com

Orvosi rendelő

Cím: 4266 Fülöp, Arany János u. 15. Telefon: (52) 208-482

Fülöpi Általános Iskola

Cím: 4266 Fülöp, Kossuth Lajos u. 30. Tel.: 06(52) 596 - 038 Tel./Fax: 06 (52) 209 - 062 E-mail: fulopialt@freemail.hu

Fülöpi Óvoda

Cím: 4266 Fülöp, Óvoda u. 1. Tel: 52/208-483 Email: fulopiovoda@vipmail.hu.

Görög katolikus templom
Római katolikus templom
Református imaház
Bánházi kápolna
Bánházi tájház
Községi sportpálya

Árnyjáték a Művelődési Házban

A Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola 7. osztályos tanulói 2018. március 23-án és 26-án bemutatták számunkra Jézus Krisztus szenvedéstörténetét, a Passiót különleges árnyjáték formájában.

Az első, pénteki alkalommal az érdeklődők mellett tanintézetünk diákjait és tanárait, nagyhétfőn pedig a geszterédi testvériskola dolgozóival együtt vártunk minden kedves vendéget az előadásra. Az iskolás szereplők Popovics Ferencné igazgatónő felkészítésével lelkiismeretesen felkészültek az árnyjátékra, és a sok próba alatt sikerült olyan csapattá formálódniuk, mely közösség nemcsak eljátszotta, hanem szinte átélte ezen esemény történéseit.

Jézus Krisztus szenvedése egy kifeszített vásznon, a háttérben világító reflektorok segítségével, és természetesen a tanulók magas szintű színjátszása által elevenedett meg a közönség számára. A vizuális élmények mellé narrátoraink jóvoltából fontos tanítások, üzenetek hangzottak el, s ezeknek köszönhetően talán nagypéntek és húsvét történéseinek és mondanivalójának megértéséhez is sikerült közelebb kerülnünk.

A Passió történései minden keresztény ember számára egy szomorú eseménysorozatot jelentenek, de ez a szenvedésekkel teli dráma mégis a legnagyobb örömhír, a feltámadás nélkülözhetetlen előzménye. Húsvét ünnepe hitünk alapja, életünk reménye, emberiségünk mentsvára. Urunk gyötrelmes fájdalma ezen a napon új értelmet kapott, s ezáltal saját megpróbáltatásainkra is vény nélküli „orvosságot”, a feltámadás biztos tudatát kaptuk ajándékul Jézus Krisztustól.

Nagyon szépen köszönjük a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola 7. osztályos tanulóinak az előadást, Popovics Ferencné igazgatónőnek a felkészítést, Czigléné Tátorján Erikának a hangtechnika kezelését! Reméljük, jövőre ismét láthatjuk és hallhatjuk diákjaink által a legszebb történet legszomorúbb részét, és ismét elgondolkozunk azon, hogy a Megváltásnál nagyobb jutalom nem létezik az emberiség számára.