joomla templates top joomla templates template joomla
Üdvözöljük honlapunkon!
Nyírábrányi Közös Önkormányzati Hivatal Fülöpi Kirendeltsége

Cím: 4266 Fülöp, Arany János u. 19. Telefon: (52) 208-491 e-mail: fulop.polgarmester@gmail.com

Orvosi rendelő

Cím: 4266 Fülöp, Arany János u. 15. Telefon: (52) 208-482

Fülöpi Általános Iskola

Cím: 4266 Fülöp, Kossuth Lajos u. 30. Tel.: 06(52) 596 - 038 Tel./Fax: 06 (52) 209 - 062 E-mail: fulopialt@freemail.hu

Fülöpi Óvoda

Cím: 4266 Fülöp, Óvoda u. 1. Tel: 52/208-483 Email: fulopiovoda@vipmail.hu.

Görög katolikus templom
Római katolikus templom
Református imaház
Bánházi kápolna
Bánházi tájház
Községi sportpálya

Adventi gyertyagyújtás

Karácsonyra várva a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola diákjai a készülődés vasárnapjain a fülöpi római katolikus templomban a szentmisék keretében meggyújtották az adventi koszorún a gyertyákat, s egyúttal az alkalomhoz illő rövid műsorral kedveskedtek a megjelent híveknek.

A 4 vasárnapon mindig 2-2 osztály készült előadással, december 3-án a legkisebbek kezdtek, december 24-én pedig a 7. és a 8. osztály zárta a Megváltó világra jöttének a hirdetését.

A gyermekek lelkesen adták elő szerepeiket, és ezáltal közelebb hozták számunkra az Istengyermek születésének a történetét. A felkészítő tanárok példás munkát végeztek, a diákok játéka hitelesen jelenítette meg a több mint 2000 évvel ezelőtti betlehemi eseményeket. Az adventi koszorún égő gyertyák számának növekedése jelezte a karácsony közeledtét, s a várakozás időszakában megpróbáltunk lélekben is feltöltődni, és megnyílni Isten és az emberek felé. A gyertyák a hitet, a reményt, az örömöt és a szeretetet jelképezik, s ezek azok a Teremtő jóvoltából bennünk lévő értékek, adottságok, melyekre nemcsak az advent időszakában, hanem egész életünk során szükségünk van. Jézus Krisztus világra jöttével és földi működésével ezeket a talentumokat felerősítette az emberekben, és utat mutatott egy másik dimenzióba, ahol az örök boldogság vár ránk.

Köszönjük szépen a Néri Szent Fülöp Katolikus Általános Iskola diákjainak és tanárainak, hogy a várakozás napjaiban szívünket „felmelegítették”, és műsoraikkal mutatták a Fényt, mely karácsonykor teljes világosságot hozott az emberiség számára.