joomla templates top joomla templates template joomla
Üdvözöljük honlapunkon!
Nyírábrányi Közös Önkormányzati Hivatal Fülöpi Kirendeltsége

Cím: 4266 Fülöp, Arany János u. 19. Telefon: (52) 208-491 e-mail: fulop.polgarmester@gmail.com

Orvosi rendelő

Cím: 4266 Fülöp, Arany János u. 15. Telefon: (52) 208-482

Fülöpi Általános Iskola

Cím: 4266 Fülöp, Kossuth Lajos u. 30. Tel.: 06(52) 596 - 038 Tel./Fax: 06 (52) 209 - 062 E-mail: fulopialt@freemail.hu

Fülöpi Óvoda

Cím: 4266 Fülöp, Óvoda u. 1. Tel: 52/208-483 Email: fulopiovoda@vipmail.hu.

Görög katolikus templom
Római katolikus templom
Református imaház
Bánházi kápolna
Bánházi tájház
Községi sportpálya

A csigakészítés mesterei

2017.november 8-án, szerdán a déli órákban a helyi Nyugdíjas Klub tagjai rendszeres heti összejövetelükön a szokásokhoz híven ismét csigát készítettek. A nap különlegességét az adta, hogy ezúttal a Művelődési Házban a 4. osztályos iskolások is csatlakoztak eme nemes tevékenységhez, és a két különböző korosztály együtt dolgozva formálták a finom csigatésztát.

Az asszonyok szívesen segítettek a gyermekeknek, sokszor kezüket fogva irányították a diákok munkáját, akik igen lelkesen vágtak bele a tésztakészítésbe, s bizony a fiúk között is akadtak olyanok, akik háziasszonyokat megszégyenítő ügyességgel dolgoztak. A Klub tagjai a csigakészítés minden mozzanatába beavatták az ifjúságot, a tésztakészítéstől a gyúráson át egészen a kész termék szárításáig. A gyermekek nagy örömmel ismerkedtek ezzel a sokak számára teljesen újnak mondható „szakmával”, és lelkesedésük vidámsággal elegyedve nagyon jó hangulatot varázsolt a nagyterembe. Hutóczki Péterné Katika üdítővel, teával és rágcsálnivalóval kínálta a jelenlévőket, a felnőtteket pedig capuccinóval is meglepte. Ha az ember jól érzi magát, gyorsan repül az idő, s szinte észre sem vettük, a diákoknak máris vissza kellett menniük a „munkahelyükre”. A mai napon elkészített csiga a későbbiekben az iskolában fog felhasználásra kerülni, tehát a fiatalok „magukért” is munkálkodtak.

Köszönjük szépen a Nyugdíjas Klubnak a tanítást és a szíves fogadtatást, Kulcsár Katalin osztályfőnöknek és a 4. osztályos tanulóknak a segítséget, és a derűs kora délutánt. Reméljük, legközelebb főzésre is sor kerül, hiszen a forró csigaleves olyan étel, mellyel időközönként mindenkinek meg kell töltenie a bendőjét, hiszen páratlan élményt nyújtó finomság, s aki kóstolta, nem tud leszokni róla.