joomla templates top joomla templates template joomla

Veni Sancte - tanévnyitó ünnepség

Iskolánkban idén aug. 31-én 16 órakor tartottuk Veni Sancte tanévnyitó ünnepségünket.

A tanulók osztályfőnökük kíséretével vonultak be a tornaterembe szintetizátorral kísért egyházi ének alatt. A meghívott vendégeink köszöntése után a hagyomány szerint a zászlóbehozatalra került sor, majd közösen énekeltük el a Himnuszt. Hutóczki Péter polgármester úr, beszéde alatt adta át az iskola címerével és nevével ellátott nyakkendőket és sálakat az önkormányzat önzetlen felajánlásával. Hálásan köszönjük polgármester úrnak és a Képviselő-testület tagjainak e nemes gesztust!

Felföldi László helynök atya vezetésével következett a Veni Sancte, melynek keretében erre a tanévre, az itt munkálkodókra a Szentlélek segítséghívása történt meg.  Az atya köszöntötte a gyermekeket és szüleiket, valamint a pedagógusokat, és megáldotta az iskolai nyakkendőket és sálakat. Az első és ötödik osztályos tanulók versükkel köszöntötték a tanévet, majd az 5. évfolyam ajándékokkal kedveskedett az újonnan érkező elsősöknek.  Intézményünk igazgatónője, Popovics Ferencné. kiemelte Ferenc püspök atya tavalyi beszédének szavait, hogy legyetek jók, mert tudtok, valamint az önkormányzattal és a szülőkkel való együttműködés fontosságát.

Az évnyitói ceremónia a zászlókivitellel és a Boldogasszony Anyánk kezdető énekkel zárult. Köszönjük Ráduly Jánosnak, hogy éneklésével és szintetizátor kíséretével meghitté tette ünnepségünket. Nagy örömünkre szolgált, hogy sok szülő együtt ünnepelt velünk. Köszönjük nekik!

Mudra Éva